Uspješno održan 10. susret klapa Pismo moja Imotski

Susret klapa koji se u petak dogodio u Imotskom, prema riječima organizatora-K.U. Pismo moja Imotski, ispunio je sva očekivanja i podignuo ljestvicu i u organizacijskom i u produkcijskom smislu.

Puna kino dvorana, gromoglasan pljesak, pjesma publike i pozivanje klapa na bis, dali su konačnu i mjerodavnu ocjenu ove klapske večeri.

U prvom dijelu manifestacije, izvorne klapske napjeve izvodile su klape Kurjože, Pasika i Rećina.

U središnjem dijelu večeri, imotske klape Neviste i Sv.Mihovil/Proložac kao i hercegovačka klapa Bratovština Sv.Stjepana, pjevale su pjesme imotskih autora-Pere Picukarića i Vlade Vicića kojima su se uručila i priznanja za poseban doprinos klapskoj pjesmi. Publika je mogla uživati i u klapskim obradama popularnih hitova ali i uspješnom povezivanju klapskog višeglasja i zvukova gitare i mandoline.

U završnom dijelu večeri, dubrovačka klapa Kaše darovala je Imotskom dašak Dubrovnika nastupajući u tradicijskim nošnjama te izvodeći skladbe na specifičan, razigrani dubrovački način. Večer je okrunio nastup višestruko nagrađivane klape Cambi koja je punoćom i kvalitetom svog klapskog izričaja dokazala kako ovaj susret klapa okuplja vrhunske izvođače i velike zaljubljenike u klapsku pjesmu.

Majstori zvuka i rasvjete stvorili su čaroban ambijent u kojem je Gradska kino dvorana tu večer postala neprepoznatljiva.

Program je vodila Mirjana Vlašić Mima čiji su profesionalizam i kvaliteta savršeno odgovarali izvrsnosti ove kulturne manifestacije.

Ova večer bila je svojevrsna uvertira u veliku proslavu grada Imotskog povodom 300 godina od oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka , koja će svoj vrhunac dosegnuti ovo ljeto, na svetkovinu Gospe od Anđela-zaštitnice Imotskog i Dan grada. U čast te velike obljetnice, najavljeno je kako će 23.srpnja, 2017. klape ponovno pohoditi Imotski te mu darovati veliki klapski koncert marijanskih pjesama. Ovaj veliki nadolazeći klapski događaj organiziraju Kulturna udruga Pismo moja i Franjevački samostan Imotski.

Sudeći prema gledanom i slušanom rezultatu rada ove klapske udruge ,radujemo se novom  biseru kulturne ponude grada Imotskog.

www.grude-online.info